Roger Samuelssons förmögenhet: Från kronor till klöver – en entreprenörs ekonomiska ess

Bob
Skriven av Bob

Roger Samuelsson förmögenhet har växt sig stark genom åren och är idag en symbol för hans entreprenörsanda och framgång. Född i Svalöv och uppvuxen med en dröm om att skapa något stort, har Samuelsson med sin utbildning från Berzeliusskolan och en längd på 180 centimeter, inte låtit något stå i vägen för sina ambitioner. Hans resa började på 1980-talet och har sedan dess lett honom till Asiens hjärta där han har grundat och utvecklat företag som gjort honom till en av Sveriges rikaste.

SHL Group: Ett globalt imperium inom medicinteknik

Under Roger Samuelssons ledarskap har SHL Group vuxit från en vision till ett globalt erkänt namn inom medicinteknik. SHL Medical, SHL Technologies och SHL Pertinax utgör kärnan i koncernen, där fokus ligger på utveckling och tillverkning av medicinska hjälpmedel, såsom autoinjektorer. Med över 3 000 anställda och produktionscenter i Taiwan, Kina och Europa har SHL cementerat sin position som en nyckelspelare på marknaden. Samuelssons drivkraft och passion för högkvalitativ tillverkning har varit avgörande för företagets framsteg.

Diversifierad verksamhet: Från gästgiveri till helikoptrar

Roger Samuelssons affärsintressen sträcker sig långt bortom medicinteknik. Hans ägande i Snowlodge Sweden AB visar på en mångfald där gästgiveri står i centrum. Men det slutar inte där; hans engagemang inkluderar även flyg och inkassotjänster. Det är denna bredd av verksamheter som har bidragit till att hans förmögenhet idag uppskattas till omkring 8 miljarder kronor.

Motorsport och välgörenhet: Race4Health

Racingbanan är en plats där Roger Samuelsson känner sig som hemma. Hans deltagande som STCC-förare för Race4Health och i 2019 års East Africa Safari Rally är bara några exempel på hans motorsportsintresse. Race4Health är ett initiativ som kombinerar denna passion med välgörenhet, och visar på Samuelssons vilja att använda sin framgång för att göra gott i världen.

Lyx på hög nivå: Octopus Yacht och fastigheter

Octopus Yacht är en av världens största yachter och en del av Roger Samuelssons imponerande samling av lyxiga tillgångar. Med en prislapp på $285 miljoner, är den utrustad med en helikopterhangar och en ubåt för tio personer. Hans fastighetsportfölj inkluderar både Sverige och Taiwan, där en skärgårdsstuga nära Stockholm är en av juvelerna. Samuelssons engagemang sträcker sig även till flygtransport av lyxklass, med ägande av en svenskbyggd Delta 54 motorbåt och två helikoptrar registrerade till hans bolag, Jämtlands Helikopter AB.

Roger Samuelssons arv och inflytande

Roger Samuelssons förmögenhet och hans mångsidiga verksamheter har lämnat ett bestående intryck i näringslivet. Hans bidrag till samhället och hans livsstil är en återspegling av hans värderingar och ambitioner. Från den ödmjuka starten i Svalöv till den globala scenen, har hans resa varit en berättelse om hårt arbete, innovation och en strävan efter att göra skillnad.

Källa: Superyachtfan